top of page
חיפוש

מתכון לפוקצ'ה אנטריקוט

  • תמונת הסופר/ת: אביב רוזנראוך
    אביב רוזנראוך
  • 3 במאי 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

אחרי הרבה חודשי הדממה כי כל אחד היה עסוק בעיניי היום יום. החלטנו לעשות מפגש חברים ולפנק אותם אצלנו במנות בשר ברמה הגבוהה ביותר שאנחנו יודעים להוציא, זה אומר בשר מעושן ומנות מפתיעות שגם אנחנו לא ידענו איך ייצא.

פוקצ'ה אנטריקוט
הוגשה כמנה ראשונה והוכתרה כמלכת השולחן

את הרוטב לקחתי כהשראה מחיים כהן.

הבצק המקורי הוא מהבלוג מתנות קטנות של דפנה אוסטר מיכאל כאן


רכיבים

לבצק:

1 קילו קמח פיצה או קמח לחם

600+60 מ"ל מים

2 גרם (כפית שטוחה) שמרים יבשים

25 (כף) גרם מלח


לרוטב:

6 כפות שמן זית

2 כפות גדושות חרדל דיז'ון חלק

6 שיני שום טריות וקצוצות

מלח ים אטלנטי

פלפל שחור גרוס גס

חופן פטרוזיליה קצוץ דק

2 צ'ילי אדום חתוך לטבעות דקות


לבשר:

כ300 גרם אנטריקוט


אופן הכנה

מכינים את הבצק, בקערת מיקסר עם וו לישה מכניסים את השמרים ל600 מ"ל מים ומחכים 5 דקות.

לאחר 5 דקות, מוסיפים את הקמח והמלח ומתחילים בלישה.

לאחר כ5 דקות מוסיפים את המים וממשיכים בלישה עוד 6 דקות.

מעבירים את הבצק לקופסת התפחה ומתפיחים כשעה וחצי. מקפלים את הבצק מ4 כיוונים ומעבירים למקרר להתפחה של 36-72 שעות


מוציאים את הבצק מהמקרר כ5 שעות לפני ההכנה כשהקופסה עדיין סגורה.

אחרי כ3.5 שעות מחלקים את הבצק ל6 חלקים שווים פחות או יותר ומכדררים לכדורים במרקם חלק ותפוח, מחזירים לקופסה להמשך התפחה. אם מכינים בתנור, כדאי לזלף קצת שמן זית על הכדורי בצק.


בזמן הזה מכינים את הבשר והרוטב.

חותכים את האנטריקוט לרצועות דקות ככל הניתן ומכסים.

אם אין ברנר, מקפיצים אותם קצת בשמן זית עד לדרגת עשייה רייר

אם יש ברנר, שמים את האנטריקוט טרי על הפוקצ'ה.


מערבבים את כל חומרי הרוטב עד שמתקבל מרקם אחיד ומכניסים למקרר עד לתחילת עבודה על הפוקצ'ה.


אחרי התפחה שלישית אפשר לעבוד על הבצק.

את הכדור בצק פותחים כמו פיצה אך משאירים אותה קצת עבה יותר.


על הפוקצ'ות עובדים אחד אחד, שמים כ2 כפות רוטב ומפזרים על מרכז הפוקצ'ה.

שמים כ40-50 גרם אנטריקוט ומכניסים לטאבון, למי שיש ברנר, הבשר לא צריך לצאת מוכן אנחנו צולים אותו אחרי הטאבון.


מוציאים לאחר שהבצק עולה ומקבל מרקם של פיצה/פוקצ'ה.


עם ברנר צולים את הבשר עד שהוא מקבל טיפה צבע.


מגישים ואוכלים, זה נטרף

 
 
 

Comments


© 2021 עיצוב ובניית האתר בידי EO Web Design

bottom of page