top of page
חיפוש

שוקרוט - תבשיל צרפתי גרמני מחבל אלזס

  • תמונת הסופר/ת: אביב רוזנראוך
    אביב רוזנראוך
  • 23 באפר׳ 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

זו הגרסה שלי לתבשיל מאלזס ואני נוגע במתכון ומייצר וריאציה שלי רק בזכות נישואיי לאשתי שנולדה בשטרסבורג, בירת אלזס. כנראה שלא הייתי נתקל ולא הייתי טועם את התבשיל הזה ללא אשתי.

תשלובת טעמים עשירה

בפעם הראשונה שנתקלתי בתבשיל הזה, לא ידעתי איך לגשת אליו

הייתי בן 18 או קצת יותר, זה היה מאכל שהמשפחה של אשתי התגאתה בו ממש!

ואני כישראלי צבר שמגוון האוכל שלו עדיין לא התפתח מספיק, לא ידע איך להכיל את הדבר הזה שמשלב מגוון טעמים עשיר אך לא לגמרי לחך הישראלי שלי.


כיום אחרי תהליך של התפתחות במטבח שלי, שעברתי בעצמי עם הגיוון של הטעמים שאימצתי, אני יכול להגיד בגאווה שזה אחד מהמאכלים האהובים עליי!


ההכנה סופר פשוטה והווריאציה שלי למתכון הופכת את התבשיל הזה ל2 מנות בסוף.


התבשיל המסורתי בגרסה הכשרה שלו, מורכב בגדול מנקניקיות, בשר רך (חזה אווז או בשר רך בבישול ארוך), כרוב כבוש ובירה או יין .


בגרסה שלי אני משתמש בבשר רך וכדי לא להכין את הבשר בכמות שתהיה רק למנה הזאת אני מכין אונטריב בבישול ארוך (מאוד! לפחות 10 שעות!!!) או אסאדו רך ונימוח, שניהם בבלוג

ומוציא ממנו 2-4 חתיכות לשוקרוט ומזמין אורחים כדי שיהיה מי שיעזור לי לאכול את שני הסירים הטעימים האלו.


מומלץ לקנות נקניקיות איכותיות ולא ללכת על רגילות. למשקיענים אפשר לנקנק את הנקניקיות הצ'וריסוס שלי ולהוסיף למנה לאחר הצלייה (תאמינו לי זה יוצא מדהים ביחד). וזה יהיה בנוסף לנקניקיות האחרות.

נקניקיות שאני קונה ומעדיף בתבשיל הזה הם של טירת צבי מסדרת פרימיום:

נקניקיות בראטוורסט

נקניקיות פרנקפורטר

וקבנוס בתיבול שום


רכיבים:

1/2 קילו תפו"א קטנים לבישול שלמים וקלופים

בצל בינוני פרוס לרצועות

300-400 גרם בשר רך לאחר בישול - ראו מתכונים: אסאדו / אונטריב

חבילת נקניקיות בראטוורסט

חבילת נקניקיות פרנקפורטר

חבילת קבנוס בתיבול שום

400 גרם כרוב כבוש (עדיף מצנצנת, גם קופסת שימורים זה בסדר)

2 בקבוקים של 330 מ"ל בירה לבנה שאתם אוהבים

*במידה ומכניסים נקניקיות צ'וריסוס, מוותרים על חצי חבילת פרנקפורטר



הכנה:

מכניסים את התפו"א לשקית קוקי ומחרורים 3-4 חורים בתחתית השקית אך לא סוגרים את השקית (בהמשך היא תיסגר)

בסיר סוטאג' גדול (כ5-6 ליטר) מטגנים את הבצל בשמן תוך כדי ערבוב, עד לרמה שהוא שקוף.

מוסיפים את הנקניקיות ומטגנית ביחד עם הבצל כ2 דקות, לאחר שהנקניקיות קיבלו קצת צבע ומעט התנפחו, מוסיפים בקבוק אחד של בירה וממשיכים לבשל מעט עד שהתסיסה של הבירה נרגעת.

מכניסים את הכרוב והבשר ועושים מעין קערה באמצע לשקית קוקי עם התפו"א ומוזגים לשקית את הבקבוק השני של הבירה וסוגרים את השקית, הנוזלים יעברו בשקית בזכות החורים שעשיתם והטעמים יעברו לתפו"א.

מבשלים על אש קטנה נמוכה, כ20 דקות ומוציאים את התפו"א לסיר אחר, מעבירים מעט מהנוזלים שבסוטאז' לסיר עם התפו"א (בערך כמות של כוס) ומוסיפים מים עד לכיסוי התפו"א בסיר החדש.

את התפו"א מביאים לרתיחה ומבשלים על קטנה עד לריכוך מלא של התפו"א.

את השוקרוט מבשלים כ20 דקות נוספות ומכבים את האש, מחממים מעט את השוקרוט לפני ההגשה.


* אם שומרים להגשה מאוחרת, מכינים ללא התפו"א ולתבשיל מכניסים 500 מ"ל בירה את התפו"א מכינים קרוב להגשה ללא נוזלים מהתבשיל.

* ניתן לשמור כ3-4 ימים במקרר, תפו"א כדאי תמיד להכין קרוב להגשה כמות למנה.





Comments


© 2021 עיצוב ובניית האתר בידי EO Web Design

bottom of page