top of page
חיפוש

עוגת גבינה אפויה וקראמבל תפוחים

  • תמונת הסופר/ת: אביב רוזנראוך
    אביב רוזנראוך
  • 2 באוק׳ 2023
  • זמן קריאה 3 דקות

אחת העוגות הטעימות שיצאו לי להכין

הטעם עדין, טעים ופשוט שילוב מושלם בין המרכיבים.

פרוסת עוגה אגדית

את העוגה הכנתי לכבוד ראש השנה, פישלתי מעט והכנתי שוב לסוכות כדי לפצות על הטעויות.



הפער בין העוגה בראש השנה לסוכות היה משמעותי

בראש השנה ניסיתי לרכך מעט את התפוחים בבישול בחמאה, סוכר וקינמון. אך אלו הכבידו על העוגת גבינה ונוצר שקע קטן. כשמשאירים את התפוחים בסוכר התפוחים מוציאים הרבה מיץ וזה עוזר לריכוף באפיה


בניסיון השני פשוט הכנתי על בסיס המתכון למטה והתפוחים יצאו מעט קראסטיים, ופשוט מושלמים בטעם


חשוב לשים לב שמשתמשים בתפוח שמתאים לאפיה, אני השתמשתי בפינק ליידי, אך ניתן גם בסמיט.


בקראמבל אני ממליץ על החמאה שתהיה בטמפרטורת החדר, כדאי מאוד מאוד לרכך כחצי שעה עד שעה לפני ההכנה כדי שהקראמבל יהיה קל להכנה.



תערובת עוגת הגבינה אגדית ואפשר להכין אותה עם התחתית במתכון למגוון עוגות אחרות. אפשר להוריד את הקינמון למתכונים אחרים, פה לא הייתי מוותר.


במתכון מרפדים תבנית קפיצית או רינג גבוה, חשוב לקחת בחשבון שהאפייה השניה היא בכלי מים. במידה ומשתמשים ברינג חשוב לרפד את התחתית היטב בנייר אלומיניום ובתבנית קפיצית לוודא שהיא אטומה לכניסת מים אפשר לעטוף בנייר אלומיניום מלמטה אני משתמש ברינג ואותו מכניס לתבנית 24 עגולה ואטומה ואז מכניס את 2 התבניות לכלי מים כך שמסביב לתבנית האטומה יש מים.


מתכון:


תחתית עוגה:

200 גרם פתי בר

½ כפית אגוז מוסקט

1.5 כפית קינמון

1.5 כף סוכר חום

50 גרם חמאה מומסת

10 גרם חמאה בטמפרטורת החדר (חשוב מאוד הטמפרטורה)

קראמבל תפוחים:

150 גרם תפוח חתוך לקוביות קטנות עם הקליפה (1-2 תפוחים)

1 כף סוכר לבן

1 כפית קינמון

100 גרם קמח לכל מטרה

80 גרם סוכר חום

70 גרם חמאה בטמפרטורת החדר

קרם עוגת גבינה:

500 גרם גבינת מסקרפונה 42%

100 גרם שמנת מתוקה להקצפה

200 גרם סוכר מגורען

150 גרם שמנת של פעם 27% (עדיף לא להפחית)

1 כף קורנפלור

2 כפיות תמצית וניל/ 1 כפית מחית וניל

3 ביצים L בטמפרטורת החדר


הכנה:

  1. מחממים תנור ל160° בתכנית אפיה רגילה

  2. מערבבים את כל חומרי התחתית בחמאה המומסת וללא 10 גרם החמאה עד שנוצרת תערובת פירורית אחידה

  3. מוסיפים את החמאה בטמפרטורת החדר, ומערבבים שוב עד לקבלת תערבות אחידה.

  4. מרפדים תבנית בקוטר 20-22 קפיצית או רינג בגובה 5 סמ לפחות, חשוב לרפד את התחתית היטב כי העוגה נכנסת לתנור בשלב השני בתוך כלי מים. (עוד פרטים למעלה בהסבר)

  5. מכניסים את התערובת לתבנית ובעזרת כוס ישרה מהדקים את התחתית ומרימים בעדינות חלק מהתערובת לדפנות לגובה של כ2.5-3 ס"מ. ממשיכים להדק כולל הדפנות עד שהתחתית מרגישה דחוסה דיה להיכנס לתנור מבלתי להתפורר בדרך.

  6. מכניסים בזהירות לתנור שחומם מראש ל10 דקות

  7. לאחר 10 דקות מוציאים ומצננים לטמפרטורת החדר


קראמבל תפוחים:

מכינים 2 קערות, בקערה אחת נכין את התפוחים ובשניה את הקראמבל.

  1. מכניסים את התפוחים החתוכים יחד עם 1 כף סוכר לבן, 1 כפית קינמון ומערבבים היטב.

  2. מכינים את הקראמבל, חותכים את החמאה לקוביות מערבבים עם 80 גרם סוכר חום ו100 גרם קמח עד להיווצרות פירורים קטנים אך מעט דביקים, אם נשאר קמחי מערבבים עוד, זה מגיע לבסוף


קרם גבינה:

מדליקים תנור על 160°.

יש לשים לב לסדר השלבים, החשיבות גבוהה מכיוון ששיבוש הסדר עלול לגרום לנפילת העוגה באפייה.

  1. במיקסר עם וו גיטרה בתוספת לקקן מערבבים יחד את גבינת המסקרפונה והשמנת להקצפה

  2. בקערה נפרדת בעזרת מטרפה מערבבים את הסוכר, הקורנפלור, הוניל והשמנת של פעם עד שהתערובת אחידה

  3. מוסיפים את השמנת והסוכר למסקרפונה ומערבבים עד לאיחוד החומרים לבלילה אחידה.

  4. מוסיפים את הביצים לאט לאט עד שהתערובת אחידה ועוברים לשלב ההרכבה.


הרכבת העוגה ואפייה:

  1. את התבנית עם התחתית מכניסים לתבנית אטומה מעט גדולה מהתבנית של העוגה או יוצרים מעין איטום בעזרת נייר אלומיניום בתחתית על מנת שלא ייכנסו נוזלים. התבנית עם העוגה צריכה להיות יציבה מספיק להעברת העוגה לתבנית עם מים מבלי שתקרוס

  2. יוצקים את תערובת הגבינה על תחתית העוגה, מוודאים שהקרם גבינה לא גולש מעל הדפנות

  3. מפזרים בצורה אחידה את התפוחים על קרם הגבינה, מוודאים שלא מעבירים יותר מידי מהנוזלים שהצטברו בתחתית הקערה.

  4. מעל התפוחים מפזרים את הקראמבל, אפשר להשתמש בכל הקראמבל או קצת פחות, תלוי בהעדפות שלכם.

  5. מכניסים לתנור תבנית עמוקה מספיק עם כליטר מים רותחים.

  6. מכניסים את העוגה לתבנית עם המים בתנור שחומם מראש ל160°

  7. אופים שעה ו15 דקות.

  8. מכבים את התנור, פותחים פתח קטן ליציאת האדים ומשאירים את העוגה במנוחה בנתור למשך שעה.

  9. מוציאים את העוגה מהתנור ומשאירים למנוחה של שעה נוספת בטמפרטורת החדר.

  10. מחלצים את העוגה ומעבירים בזהירות לכלי ומכניסים למקפיא כשעה, לאחר כשעה במקפיא מעבירים למקרר למינימום 3 שעות.


בתאבון!

 
 
 

Comentários


© 2021 עיצוב ובניית האתר בידי EO Web Design

bottom of page