top of page
חיפוש

מתכון לופל בלגי

  • תמונת הסופר/ת: אביב רוזנראוך
    אביב רוזנראוך
  • 20 ביוני 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 8 בספט׳ 2022

וופל בלגי זה מתכון לארוחת ערב נטו לפינוק הילדים.


יש מספר שיטות להכנת הוופל בלגי אך אני (יותר נכון הילדים) אוהבים את המתכון הזה במיוחד

גם הם יכולים לעזור בהכנה שלו, וגם בגלל שהוא פשוט טעים להם.

אני ממליץ לשתף את הילדים בהכנות במטבח, זה עוזר להם לפתח את המוטוריקה ונותן להם קצת מודעות לתהליכים של הכנת אוכל.

כשמחליטים לשתף אותם בתהליך ההכנה צריך כמובן לקחת בחשבון את הניקיון הכפול שצריך לעשות.

לטעמי זה שווה לחלוטין.



פשוט שמים קצת פחות בלילה על הפלטות
וופל בלגי עגול

משך הכנה: 10 דקות להכנת הבלילה + 20 דקות להכנת הוופלים

כלים: מכשיר להכנת וופל בלגי, 3 קערות, מיקסר ומטרפה


רכיבים

  • 2 ¼ כוסות קמח לכל מטרה

  • 1 כף אבקת אפייה

  • 3 כפות סוכר

  • ½ כפית מלח

  • 1 כפית קינמון

  • 2 ביצים גדולות מופרדות

  • ½ כוס שמן צמחי

  • 2 כוסות חלב

  • 1 כפית תמצית וניל



הוראות

  • מחממים מראש את המכשיר להכנת הוופלים, מרססים בספריי בישול נון-סטיק ומניחים בצד.

  • בקערה גדולה טורפים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הסוכר, המלח והקינמון.

  • בקערה בינונית מקציפים את החלבונים עם מיקסר ידני עד שנוצרת קצפת עמידה.

  • בקערה בינונית נפרדת מערבבים יחד את החלמונים, שמן צמחי, חלב ותמצית וניל.

  • מוסיפים את תערובת החלמונים לחומרים היבשים ומערבבים היטב.

  • מקפלים פנימה את החלבונים.

  • יוצקים את הבלילה על הפלטה התחתונה של מכשיר להכנת הוופל החם ומבשלים לפי הוראות היצרן**

מגישים מיד עם חמאה, סירופ, אבקת סוכר או כל תוספות אהובות אחרות.


בתאבון ותהנו עם הילדים


Kommentare


© 2021 עיצוב ובניית האתר בידי EO Web Design

bottom of page