top of page
חיפוש

אסאדו (שפונדרה) רך ונימוח

  • תמונת הסופר/ת: אביב רוזנראוך
    אביב רוזנראוך
  • 6 בספט׳ 2022
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 13 בספט׳ 2022




בשר אסאדו מפורק זה אחד מהבשרים הטעימים ביותר שקיימים כתוספת לבגט איכותי, או כחלק מארוחה כתבשיל מרכזי.

הבשר עצמו זול יחסית לנתחים אחרים, יש אפשרות להחליף את הבשר בחלקים אחרים המכילים שומן ומתאימים לבישול ארוך: אונטריב (2), שריר קדמי (8), אוסובוקו

הטעם פשוט מדהים ואם שומרים על העיקרון אפשר פשוט להתבסס על התהליך עם רטבים אחרים ומגוונים ולהתפרע


אסאדו זה בשר עם טעם עמוק מאוד, הבשר עצמו רך ושומני ומתאים למגוון רחב של בישולים ארוכים

קדירה, עישון, בישול וצלייה


אם מגיעים למידת העשייה הנכונה בבשר אסאדו, נהנים מתוצאה מדהימה של בשר רך ונימוח שמתפרק בקלות לרצועות ומתאים לארוחות עשירות וסנדוויצ'ים יוקרתיים.


הגשה לשולחן - אסאדו בתוספת צ'ימיצ'ורי ביתי

תוספות מומלצות לאסאדו בבגט:

ירקות: חסה וחמוצים, כרוב כבוש

רוטב: צ'ימיצ'ורי, צ'יפוטלה, או פשוט מיונז חרדל


רעיונות לסנדוויצ'ים עם אסאדו (המבורגר עם תוספת אסאדו, בגט אסאדו עם חסה, חמוצים וחרדל, כריך אסאדו עם כרוב כבוש חרדל ומיונז)


רכיבים:

  • 1.5-2 ק"ג רצועות אסאדו טרי עם עצם

  • בצל חתוך לרצועות

  • 1/3 כוס רוטב ברביקיו

  • 1/3 כוס רוטב סויה

  • 1/2 כוס יין לבן

  • כף חרדל דיז'ון עם גרגירים

  • מים לפי הצורך

  • 3 כפות שמן קנולה (או אחר)


תהליך ההכנה:

שלב ראשון - סגירת הבשר:

מחממים שמן בסיר

על השמן הרותח מניחים את רצועות האסאדו וצולים כ10-20 שניות על כל צד

מוציאים את כל רצועות האסאדו ומכניסים את הבצל לטיגון עד שהבצל שקוף ורך


שלב שני - הבישול:

מכניסים את רצועות האסאדו על הבצל ומסדרים בצורה צפופה (עדיף לנסות ולשמור על קומה אחת)

מוסיפים את כל החומרים הרטובים (היין בסוף) ומבשלים כ5 דקות

מוסיפים מים עד לגובה הבשר ומביאים לרתיחה

לאחר רתיחה מעבירים לאש הקטנה ביותר ומבשלים כ4-5 שעות על אש נמוכה

נועצים מזלג בבשר ובודקים אם הוא רך, במידה ועדיין מרגיש קצת גומי, תנו לו להתבשל עוד.


שלב שלישי - הגשה:

עם האסאדו ניתן לעשות מספר דברים, לפרק לרצועות, לשמור עליו שלם, או להגיש כתבשיל בשרי בארוחת שבת.

במידה ורוצים שהבשר יתפרק לרצועות מוציאים את הבשר לקרש עץ/מגש/קערת נירוסטה ופשוט עם הידיים מעסים את הבשר עד שמתפרק לרצועות. מוזגים על הבשר מהרוטב (לא להציף) ומגישים



סידור האסאדו בסיר, חשוב להקפיד שכולם יהיו באותו גובה



בתאבון


Comments


© 2021 עיצוב ובניית האתר בידי EO Web Design

bottom of page